Konuyu manşetine taşıyan Türkiye Gazetesi yaptığı haberde; 

Türkiye'de son iki günde 13 şehirde toplam 41 orman yangını meydana geldi. Bu kadar çok yangının peş peşe çıkmış olması kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Özellikle Antalya Manavgat'ta aynı anda dört farklı noktadan başlayan yangın, sabotaj şüphesini güçlendirdi. Bu olayların ardından PKK elebaşlarından Murat Karayılan, daha önce yaptığı "İki üç genç bir araya gelerek eylem yapabilir; ‘Silahımız yoktur’ diyebilirler ama silahları çakmak ve kibrittir” sözleri akıllara geldi.

 

HEDEF: TURİZM
Manavgat'taki yangında güvenlik güçleri de terör ögütü bağlantısı üzerinde duruyor. Yangınlar yerlerine bakıldığında turizmin hedef alındığı görülüyor. Bu bağlamda teröristlerin Türkiye'nin turizmine dolaylı olarak da ekonomisine zarar vermeye çalışıyor. Öte yandan, geçen yıl Hatay Belen'de 15 ayrı noktada meydana gelen yangınların da PKK'ya bağlı sözde “ateşin çocukları inisiyatifi” tarafından çıkarıldığı belirlenmişti. Talimatı veren terörist Mesut Taşkın etkisiz hâle getirilmişti. Adı geçen örgüt, 2019'un Temmuz ve Ağustos ayında yaşanılan orman yangınlarından 27'sini üstlenmişti.

 

“TİTİZLİKLE İNCELENİYOR”
Bu arada Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Cennet vatan
ımızda çıkan yangınların kaynağı ve sebebi, bütün ihtimaller titizlikle inceleniyor” açıklamasını yaptı.

 

PKK'LI İKİ KUNDAKÇI YAKALANDI
Manisa, İzmir ve Bursa’da keşif yapıp orman yakma eyleminde bulunduktan sonra yurt dışına kaçacakları yönünde istihbarı bilgi edinilen PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü üyesi yabancı uyruklu 2 kardeş, MİT, Jandarma ve Emniyetin ortak operasyonu ile Manisa Turgutlu’da yakalandı. Osmaniye’de ise evleri, bahçeleri, ahırları kül eden yangınla ilgili olarak da 6 kişi kundaklama şüphesiyle gözaltına alındı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi