Siyasete Sivil Darbe Girişimi
Altılı Masa ortağının yaptığı açıklama, demokratik siyasete darbe olarak yorumlandı.
Altılı masa siyasete darbe yapmak mı istiyor?
Altılı masanın ortaklarından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun CHP'nin Kanalı Halk TV'de yaptığı konuşmada "Genel başkanlar doğrudan karar süreçleri içersinde imza yektisine sahip olacak. Cumhurbaşkanı kadar her stratejik kararda imza yetkisine sahip olacak" sözleri darbe dönemlerini hatırlattı. 1980 darbesini yapan askerlerin yöntemine benzer bir mantıkla girişilen yöntem 'kaos' planı olarak değerlendirildi.
Tutku Medya Müdürü M. Salih Geçken, Türkiye'nin sivil demokratik siyaset tecrübesinde böyle bir yöntem olmadığını, askere özenilmiş sivil bir darbe yöntemine benzediğini belirtti. Geçken değerlendirmesini şöyle sürdürdü;
"Cumhurbaşkanlığı makamı Türkiye'nin en üst makamıdır. Bu makam darbeler döneminde baskı altına alınmış, darbe yapanların talepleri doğrultusunda kısmen işlevsiz hale getirilmiştir. Davutoğlu'nun açıklamasını okuyunca şok oldum. 'Stratejik Derinlik' kitabının yazarı Davutoğlu ve masadakilerin siyasetteki derinliklerini kaybettiklerini yada siyasi ferasetlerinin kapandığnı gösteriyor. 6'lı masada bu konunun konuşulmuş olması bile bu ülke için felakettir. Ülkeyi, altı kişinin makam beklentisine kurban etmek girişimi ve beklentisidir. Bu yöntemlerin kazanmaz ihtimali düşük olduğu için bu tarz girişimler 'Denize maya çalma çabasıdır' Siyaseti duygulara kurban etme girişimi, kişinin kimliğini ifşasıdır. Yapılan her açıklama, toplumun kişiyi daha doğru tanıma fırsatıdır." dedi.
Kılıçdaroğlu'nun aday gösterdiği ve diğer partilerin desteğiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan İmamoğlu'nu örnekleyen Geçken, Cumhurbaşkanı seçilecek siyasi tecrübeden ve yönetim bilgisinden yoksun bir kişinin parti liderlerini dinlememe ihtimali ülkeyi yüz yıl geriye götüreceği tehlikesine de vurgu yaptı.
VAN'A HİZMET EDEN SİYASİ VE BÜROKRATLAR