Van Valisi ve Milletvekilleri istifa etmelidir
.
Ak Parti 1935 CHP'sine mi özenmiş ?
"Siyasi düzen ve kenti yönetme hiyerarşisinin tahrişi, kentin geleceğinin tahrişine yol açar" tespiti; CHP'nin 1935'te devlet ve siyaseti bütünleştirmesiyle ülkenin yaşadığı kayıplar ortadayken; Ak Parti Van İl başkanının, Van'a yapılacak yatırımlarla ilgili Van Valisinin yanına eklemlenmesi, Van'ın yönetim hiyerarşisine yapılabilecek en büyük kötülük, Cumhurbaşkanı tarafından Van'ı yönetmekle görevlendirilenlerin alanına dahil olma girişimidir. .
Türk siyasi tarihinin en kötü pratiklerinden biri CHP'nin devletle siyaseti bir çatı altında birleştirerek bürokrasiyi siyasetin emrine amade etmesiydi."21. yüzyılda bir il başkanının, kentin yatırımlarını takip için Valinin yanına eklemlenmesi, ülke ve kent yönetim hiyerarşisine yapılabilecek en kötü darbe, bürokratik yönetime sızma girişimidir. Sıradan bir il başkanının görevi kendi partisini yönetmekle sınırlıdır."
Van özelinde Ak Parti'nin bu günkü pratikleri 1935 CHP'siyle benzer durumda olduğu görülmektedir. Kentle ilgili yatırımların takibinde Van Valisinin hemen yanına Ak Parti İl başkanının yerleştirilmesi, "bürokrasi işlevsizleştiriliyor" yorumunu haklılaştırır. "Vali Beyin milletvekilleriyle yatırımları takibi gayet normal iken bir il başkanıyla yatırımları takibi tek kelimeyle felakettir" eleştirisini meşrulaştırır.
Milletvekili Burhan Kayatürk'ün, "Ak Parti il başkanıyla Van'la ilgili yatırımları takip ettik" paylaşımları Van Valisi başta olmak üzere, milletvekilleri ve kentin tüm yöneticilerini açıktan küçümsemektir.
Bir partinin il başkanı o partinin o kentteki temsilcisinden başka hiç bir şey değildir. Kentin yönetiminde hiç bir söz hakkı yoktur. Ak Parti il başkanının Vali beye eklenmesi, "tüm partilere eşit mesafede olması gereken Vali beyle diğer partiler arasına nifak sokar." yorumu, yönetim biliminin doğruladığı bir yaklaşımdır.
"Van'ın yatırım programlarının takibi il başkanına kadar düşmüşse; o kentin milletvekilleri, valisi ve diğer yöneticilerinin istifa etmesi gerekir" eleştirisi yerinde bir eleştiridir.
"Böyle bir resmin övgüyle paylaşılması kentin yönetim hiyerarşisini içinden çıkılmaz hale getirir ve yönetim anarşizmine neden olur." eleştirisi, kenti yöneten bürokratların ve milletvekillerinin toplum nezdinde kendilerini yeniden çek etmeleri için bir hatırlatma olarak değerlendirilebilir.