ŞEHİTLERİMİZİN İNTİKAMINI ALACAĞIZ
.


İran’ın yeni lideri Mücteba Hamaney, “Ülkeyi bölme girişimini engelledik” diyerek hayatını kaybedenler için “şehitlerimizin intikamını alacağız” ifadelerini kullandı.
Açıklamasında ABD’ye de mesaj veren Hamaney, İran’ın ABD üslerini hedef almak zorunda kaldığını savundu.
Bölge ülkelerine çağrıda bulunan Hamaney, “Bölge ülkeleri, sevgili vatanımıza saldırıp halkımızı öldürenlere karşı tutumlarını netleştirmelidir. Bu üsleri bir an önce kapatmalarını tavsiye ediyorum. Artık ABD’nin güvenlik ve barış getireceği iddiasının bir yalandan ibaret olduğunu anlamış olmalılar” dedi.
Hamaney ayrıca bölgede bulunan ABD üslerine ilişkin sert ifadeler kullanarak, “Bölgedeki tüm ABD üsleri derhal kapatılmalı. Bu üslere saldırılar devam edecektir” şeklinde konuştu.
İran’ın komşu ülkelerle ilişkilerine de değinen Hamaney, ülkesinin bölgede hâkimiyet kurma veya sömürgecilik amacı taşımadığını belirterek, “İran, tüm komşu ülkelerle karşılıklı saygıya dayalı ilişkiler kurmaya tamamen hazırdır” ifadelerini kullandı.
Hamaney, stratejik öneme sahip Strait of Hormuz ile ilgili de açıklama yaparak boğazın kapalı kalmaya devam edeceğini belirtti. Hamaney, “Hürmüz Boğazı düşmanlarımıza karşı baskı kurma aracıdır” dedi.



