Edremit Belediyesinde ŞAİBE iddiası
.



Edremit Belediyesi'nde torpilli işçi alımı girişimi suçlaması.
Aralık ayında 2 günlük ilanla 16 kişiyi işe alan Edremit Belediyesi, 22 daimi işçi alımının ilanını bir günle sınırlandırması, "kendi adamlarına zemin mi hazırlıyorlar /" sorusunu akla getiriyor.
Van'da DEM yönetiminde olan belediyelerde bir günlük ilanla işçi alma girişimi gelenek haline geldi.
Haberdar edilen işçileri alma yöntemi olarak kabul edilen "1 Günlük İlan" yöntemiyle işçi alımı torpilli işçi alımının farklı bir yöntemi olarak görülüyor.
2014 yılında çöpte çalışan elemanlar dahil olmak üzere belediye çalışanlarını işten çıkararak kendi adamlarını işe yerleştiren siyasilerin bu günkü devamı olan DEM Parti hem aynı yöntemi uyguluyor hem de bir günlük ilanla kendi adamlarını işe yerleştirmekle suçlanıyor.
Bir günlük ilandan birçok kişini haberdar olması, haberdar olsa bile evraklarını yetiştiremeyeceği bir günlük ilanla elaman alımı ilanı, yasal kılıf altında yapılan haksızlık olarak değerlendiriliyor. Birçok kişinin haberdar olmasının bile imkansız olduğu bu yöntemle eleman alma girişimi "postmodern torpil" olarak değerlendiriliyor. .
