Şivan Perver'in Kudüs ve Filistin düşmanlığı
İsrail'e hayranlığıyla bilinen Kürt ses sanatçısı Şivan Perver'in açıklaması Kürtler'de tepkiye neden oldu.


İsrail hayranlığıyla bilinen Kürt ses sanatçısı Şivan Perver'in açıklaması Kürtler'de tepkiye neden oldu.
İsrail'in son günlerde Filistinlilere yönelik giriştiği soykırıma birçok Yahudi bile tepki verirken, Kürt ses sanatçısı Şivan Perver yaptığı açıklama İsrailli dostlarını sevindirirken, Kürtleri üzdü.
İsrailli işgalci katiller ve onları destekleyen başta ABD olmak üzere batılı emperyalistleri mutlu eden açıklamayı yapan Kürt ses sanatçısı Şivan Perver'in Kudüs cahilliği ve soykırım girişimini Kürtlerin gündeminden düşürme çabası tepkiye neden oldu. İhanetle suçlandı.
Kürt şarkıcı Şivan Perver'in Kudüs'le ilgili skandal açıklamasına tepki gösteren Kürtler bu ihaneti asla unutulmayacaklarını söyledi.
Türkiye'nin olumlu insanı çalışmalarını diline dolayan Şivan Perver adlı Kürt sanatçı yaptığı bir paylaşımda;
"Kudüs Kudüs seni kurtaracağız. Bilmem ne. Kudüs senin mi? Kudüs Arpların, Yahudilerin, gavurların ve Hristiyanlarındır. Senin Kudüs'le ilgili hiçbir alakan yok. Ve sen Kudüs'e gidersen (Kudüs bizimdir dersen) Onlar sana, bunlar şaşırmış. Yada delirmiş, bu aklını kaybetmiş, ne diyor bu derler.' dedi.
İsrail'in uyguladığı terör yöntemine birçok Yahudi Haham, aydın ve yazarın gösterdiği tepkiye rağmen Şivan Perver'in bu açıklaması İsrail'e olan ilgisinden kaynaklanmaktadır.

