VAN HAKKARİ YOLU TÜM ARAÇLARA KAPANDI
.


Hakkâri Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmeleri doğrultusunda il genelinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, yağışlara bağlı olarak toprak kayması, heyelan ve yol çökmesi gibi olumsuzlukların yaşanabileceği belirtildi.
Bu kapsamda, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla Hakkâri–Van 400-36 Devlet Yolu’nun 39+000 ile 39+200 kilometreleri arasında yer alan Akçalı mevkiinin tedbir amaçlı olarak geçici süreyle tüm araç trafiğine kapatıldığı bildirildi.
Valilik, ilgili kurumların bölgede gerekli güvenlik ve teknik önlemleri aldığını, gelişmelerin yakından takip edildiğini ifade etti. Yolun yeniden ulaşıma açılmasına ilişkin bilgilendirmenin ayrıca yapılacağı kaydedildi.
Yetkililer, vatandaşların resmi uyarı ve yönlendirmelere uymalarının önemine dikkat çekti.











