Ak Parti il başkanı hakaret mi etti
Ak Parti Van İl Başkanı Ak Parti'den istifa edenlere hakaret mi etti?
Ak Parti İl Başkanı Emre Güray Ak Parti'den ayrılanlara hakaret mi etti?
Ak Parti İl Başkanı Güray'ın, ilçe başkan adayları listelerinin açıklanmasının ardından Ak Partide yaşanan istifalardan sonrasına denk gelen paylaşımı bir çok tartışmayı beraberinde getirecek gibi gözüküyor. Ak Parti Van İl Başkan'ı Güray'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın içeriği “Ak Parti’den ayrılmak omurgasızlık mıdır?” tartışmasının zeminini oluşturdu. Güray'ın paylaşımı "Ak Parti'den istifa edenlere hakaret mi etti?" düşüncesine neden olurken; omurgalı olmayan insanlar kimlerdir sorusuna neden oldu.
Ak Parti Van İl Başkanı Emre Güray'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Ak Parti'den istifa edenlere hakaret ettiği iddialarına ve tartışmalara neden olan paylaşımın içeriğinin bir kısmında şu sözleri kullandı:
"Omurgalı insanlar; Bu tip insanlar bir yola, bir davaya veya bir sonuca birlikte çıktıklarında ihanet etmezler. Sonucu kazanmakta, kaybetmekte olsa ekip arkadaşlarını satmazlar. Yaşanacak olası krizlerde risk alırlar. Bu tipler net oldukları için genelde sevilmezler ve hep hedef yapılırlar. Birlikte yürüme sözü verdiklerinde asla adam satmazlar ve kıvırmazlar. Samimiyet, güven ve ekip ruhu birinci esaslarıdır."
Ak Parti Van İl Başkanı Güray'ın sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım Ak Parti'den istifa ederek başka partiye geçen siyasilere hakaret olarak algılanması zaman ve konjonktür açısından uygun gözükmektedir.
Siyasi dilin sertleştiği bir dönemde Ak Parti Van İl Başkanı Güray'ın yaptığı bu paylaşım yükselen siyasi tansiyona olumsuz katkı sunabilir.