Başbakan Yıldırım 'O kişi Suriye'den gitmeli'

Yıldırım: Suriye'de her şeyden önce Esed değişmeli

Yayın: 14 July 2016 - Thursday - Güncelleme: 14.07.2016 10:15:36
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Yıldırım: Suriye'de her şeyden önce Esed değişmeli

 

Başbakan Binali Yıldırım, Suriye'de her şeyden önce Esed'in değişmesi gerektiğini ve Esed değişmeden Türkiye'de bir şey değişmeyeceğini belirtti.

 

BBC'nin HARDtalk programından Zeinab Badawi'ye konuşan Başbakan Yıldırım, "Suriye'de her şeyden önce Esed değişmeli" dedi.

 

Yıldırım, Türkiye'nin radikal İslamcı gruplara yaklaşımı ve Suriye politikası üzerine soruların önemli yer tuttuğu mülakatta, Suriye'de IŞİD'e karşı PYD'yi (Demokratik Birlik Partisi) destekleyen uluslararası güçleri de şu sözlerle eleştirdi:

 

"Bir terör örgütünü başka bir terör örgütüyle yok etmek için kullanırsanız, sonra o terör örgütü de başınıza bela olur.

 

"Şimdi PYD'yi, bazı dostlarımız DEAŞ'ı yok etmek için kullanıyorlar. Daha sonra da PYD'yi yok etmek için başka bir örgütü kullanmak zorunda kalacaklar."

 

Zeinab Badawi'nin, Türkiye'nin geçtiğimiz yıllarda Suriye'de Esad yönetimine karşı savaşan grupları desteklemesiyle IŞİD'in bölgeye yerleşmesine neden olduğu ve bunun şimdi Türkiye için bir tehdit yarattığına dair eleştirilerle ilgili sorusuna ise Başbakan şu yanıtı verdi:

 

"Esed'in öldürdüğü, ülkelerinden kaçmak zorunda kalan insanların bağımsızlık mücadelesi vermek için oluşturduğu gruba Türkiye destek veriyor. Onun dışındaki gruplara, ne DEAŞ'e, ne PYD'ye ne de Esed'in güçlerine Türkiye asla destek vermez."

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.