CHP'DE İSTİFA DEPREMİ
.

CHP’de İstifa Depremi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla CHP’den istifa ettiğini duyurdu. Tugay, belediye başkanlığı görevini bağımsız olarak sürdüreceğini açıkladı.
Parti içinde son dönemde yaşanan gelişmeler ve alınan kararların kendisini bu noktaya getirdiğini belirten Tugay, CHP’nin içinde bulunduğu sürecin partiye ciddi zarar verdiğini ifade etti.
Son günlerde peş peşe gelen ihraç kararlarının kaygı verici olduğunu söyleyen Tugay, İzmir İl Başkanı’nın görevden alınmasını ise “İzmir’in siyasi iradesine yapılmış büyük bir haksızlık” olarak değerlendirdi.
Parti tabanının ve seçmenin iradesinin göz ardı edildiğini savunan Tugay’ın istifası, CHP’de yeni bir krizin kapısını araladı.










