Milletvekili Bilici yaşananları yetkiliden dinledi


AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, beraberindeki partili heyet ile birlikte daha önce molotoflu saldırıya uğrayan Özgür-Der Van Şubesini ve bazı STK’ları ziyaret etti
Van İlim ve Kültür Vakfı’nı ziyaret eden Bilici dernek yetkilileriyle görşütü. Burada dernek başkanı İsmail Yaşar Aktay ve üyeler ile bir araya gelen Bilici, Mısır ve Suriye deki olaylar hakkında konuşarak, İslam ülkelerinde bugün büyük bir zulüm yaşandığı ve bu zulüme karşı insanlığın birlik olması gerektiğini vurguladı. Bilici, ‘‘Ortada Müslüman ülkelerine karşı büyük bir zulüm söz konusu. Bu zulüm bizim ülkemizde değildir diye sessiz kalmamalıyız. Her zaman için bu zulüm karşısında Müslüman kardeşlerimize destek olarak, zulmün her türlüsüne karşı çıkmalıyız’’dedi.
Bilici ve beraberindekiler daha sonra Türkiye diyanet ve vakıf hizmetleri kolu kamu görevlileri sendikası kurulu Van şubesini ziyaret etti. Burada İl Başkanı Ferit Önür ve yönetim kurulu üyeleri ile sohbetin ardından Bilici ve beraberindeki partililerin durağı geçtiğimiz günlerde saldırıya uğrayan Özgür der Van şubesi oldu. Dernek başkanını temsilen Bilici ve partilileri karşılayan yönetim kurulu üyesi Baki Karaca, dernek binasına yapılan ziyaretten ötürü memnuniyetlerini dile getirerek, Özgür Der’e yapılan saldırının tüm İslami derneklere yönelik olduğunu söyledi.
Ardından konuşan Bilici, yapılan saldırıyı kınadıklarını belirtti. Mısır ve Suriye hakkında basına demeç veren Bilici, dualarının Mısır ve Suriye deki kardeşleriyle olduğunu söyledi. Bilici, ‘‘Arzumuz niyetimiz, yaşanan bu acıların biran önce sona ermesidir. Katledilen bu Müslümanların bu zulümlerden kurtulmasını biz ümit ediyoruz. Batı seyirci kalıyor. Dünyanın gözleri önünde bu katliamlar yaşanırken karşı çıkmak yerine sessiz kalınıyor, destek veriliyor. Buna karşı AK Parti hükümetimizin duruşu kararlılıkla devam edecektir”
Bilici son ziyaretini ise Hürriyet Eğitim Kurumuna gerçekleştirdi. Burada kurum yetkilileri ile bir süre gerçekleştirilen sohbetin ardından ziyaret turunu tamamladı.
