Van'da kara inat görüntüler herkesi şaşırttı

Soğuk hava ve kar yağışı Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Van'da da hayatı olumsuz etkiledi.

GÜNDEM Yayın: 06 January 2015 - Tuesday - Güncelleme: 06.01.2015 23:03:42
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

SOĞUK HAVAYA RAĞMEN KAR EĞLENCESİ

Soğuk hava ve kar yağışı Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Van'da da hayatı olumsuz etkiledi.

Aşırı soğuklara rağmen Van'ın Erciş İlçesi Taşkapı Mahallesi'ndeki sıcak su, mahalle sakinlerini eğlencesi haline geldi. Buz gibi havada kar yağışı altında kartopu oynayan mahalleliler daha sonra sacıklığı 95 dereceye kadar çıkan sıcak suda yıkanmanın keyfini çıkarıyor.

SOĞUĞU EĞLENCEYE ÇEVİRDİLER

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Doğu Anadolu bölgesinde hayat olumsuz yönde etkilenirken, Van'ın Erciş İlçesi Taşkapı Mahallesi'nde oturanlar kar yağışı ve soğuk havayı eğlenceye çevirdi. İlçeye 40 kilometre uzaklıktaki mahallenin ortasından geçen Zilan Deresi kenarında yeraltından çıkan sıcak kaynak suyunun önününü kapatıp üstünü açık havuza çeviren mahalle sakinleri, kar yağışı altında sıcak su havuzuna girmenin keyfini yaşıyor.

 

SAATLERCE YÜZDÜLER

Çıplak halde sıfırın altında 10 dereceyi bulan buz gibi havada kar yağışı altında kartopu oynayan gençler, daha sonra üstü açık sıcak havuza girip saatlerce yıkanıp yüzüyor.

"BİZE AYRI BİR ZEVK VERİYOR"

Mahale sakinleri, "Gece gündüz bizim için farketmiyor. Herkes banyo ihtiyacını buradan karşılıyor. Buz gibi bir havada kar altında böyle bir havuza girmek bize ayrı bir zevk veriyor" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.