Van'da saldırı düzenlemek için gelmişti

PKK'nın saldırı için Van'a gönderdiği 18 yaşından küçük terörist 62 yılla yargılanacak

Yayın: 23 June 2016 - Thursday - Güncelleme: 23.06.2016 13:54:10
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

PKK'nın saldırı için Van'a gönderdiği 18 yaşından küçük terörist 62 yılla yargılanacak


Van Cumhuriyet Başsavcılığı, 12 Ağustos 2015'te terör örgütünce kırsal alandan saldırı amacıyla kente gönderilen ve dikkati çekmemek için kendisinden yaşça büyük kişiyle hareket ederken yakalanan M.K. hakkındaki soruşturmayı tamamladı.


Van 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanığın "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "kasten öldürmeye teşebbüs", "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "görevi yaptırmamak için direnme", "kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret", "tehdit", "6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Kanunu'na muhalefet" suçlarından 62 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.


Savcılık, terör örgütü PKK mensubu M.K'yı aracıyla kırsal alandan getiren İ.G. hakkında da ayrı soruşturma yürüttü. İ.G. ile ilgili iddianamede, sanığın yakalandığında aracındaki terör örgütü mensubunu güvenlik güçlerine "kızım" diye tanıttığı vurgulandı.


"Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "görev yaptırmamak için direnme" suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan İ.G'nin, Van 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam ediliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.