VAN'IN GELECEĞİNE DEĞER KATAN HİZMETLER
,

M.SALİH GEÇKEN
vanradikal@hotmail.com -Günün birinde Van'a yapılan hizmetlerin benim işimi uzatacağını doğrusu hiç düşünmemiştim. Bitirmek üzere olduğum "Van'ın Kültür Atlası" kitabını, Sayın Vali Ozan Balcı döneminde hayata geçirilen yeni hizmetler nedeniyle yeniden gözden geçirmek zorunda kalmam hem beni yordu hem de mutlu etti.
Kitap artık tamamlandı derken, yıllardır ÖZLEMLE BEKLENEN yeni stadyumun sözleşmesinin imzalanması ve hafif raylı sistem projesinin kesinleşmesi, kitabın ilgili bölümlerini yeniden yazmamı gerektirse de varsın Canı Sağ olsun.
Siyaset üstü bir anlayışla görev yapan Vali Ozan Balcı, Van'a yalnızca stadyum ve hafif raylı sistemi kazandırmadı. Eğitimden kültüre, spordan altyapıya, kırsal kalkınmadan sosyal projelere kadar yüzlerce hizmete öncülük etti. Bunların önemli bir kısmını daha önce de defalarca yazmıştım.
"Van'ın Kültür Atlası" kitabında ben en çok yoran bölüm Ozan Balcı döneminde Van'a kazandırılan yatırımları yazmak oldu. Maşallahı var. Yaz yaz bitmiyor.
Doğrusu, kitabımın basımını birkaç gün geciktirse de stadyum sözleşmesinin imzalanması ve hafif raylı sistem projesinin kesinleşmesi, Van'da uzun yıllardır özlenen "Vaat ve sözler gerçekleşiyor." algısını yeniden güçlendirmiştir. Verilen sözlerin ve ortaya konulan vaatlerin yeniden güvenilir hâle gelmesi, toplumun yönetime duyduğu güven açısından son derece önemlidir.
Bugün Van’da verilen sözler ve vaatler birer birer hayata geçiriliyorsa bunda Ozan Vali’nin gayretinin ve özverili çalışmalarının büyük payı olduğunu ifade etmek gerekir. Başlatılan projelerin aksamadan, hatta planlanan süreden önce tamamlanmasını da son derece değerli buluyorum.
Bu vesileyle, Van’a kazandırılan bu önemli yatırımlar dolayısıyla başta Sayın Valimiz Ozan Balcı olmak üzere emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum.
Bana en çok tepki gösterilen cümleyle yazımı bitirecek olursam:
“Ne AK Parti ne de DEM Parti yönetimi, Vali Ozan Balcı’nın Van’a kazandırdığı hizmetlerin zekâtını, yani kırkta birini dahi gerçekleşleştiremezdi.”
Bu arada, Hala DEM Parti'ye açık destek veren bir gazetecinin, "Vallahi Vali Bey'in yaptığını bizimkiler yapamazdı." sözü de bir amcanın, "Adama helal olsun, ne dediyse yaptı." ifadezi de halkın bu hizmetlere bakışını özetliyor.
Selametle Kalın, Dua edin.

